NOOIT TE OUD OM TE BEWEGEN

Graag deel ik jullie een bijzonder verhaal!

Dolf kwam vorig jaar bij ons binnen. Last van veel zijn diabetes type 2, spoot elke dag insuline, kon nog amper lopen en kreeg van de internist het advies om wat kilo’s kwijt te raken.

13495192_1733209496916991_1334087436077198117_n-300x300.jpg

 

Het doel was in 1 jaar 30 kilo vetmassa eraf. Spiermassa eraan en zorgen dat zijn cholesterol, suiker en vetwaardes optimaal zouden worden. En zo gingen we aan de slag.
Geen koekjes, whiskey en te veel zout. Maar wel vis, groente, fruit, noten en Visolie van Eqology.

Maanden lang heeft Dolf keihard getraind met Fysiotherapie en boksen. Elke dag kon hij meer wandelen. Doet inmiddels dagelijks mee met grote wandeltochten. Is volgens de internist een ‘wonder’ en een verjonging van binnen uit. Is gestopt met spuiten, heeft een cursus gevolgd om ouderen te helpen met wandelen. En fitter dan hij zelf had durven hopen.

Dolf trakteerden mij maandelijks op een kopje koffie in Naarden-Vesting. En af en toe nam ik een bakje eten voor hem mee. Zo zaten we daar als ‘opa’ en ‘kleindochter’ mooie verhalen met elkaar te delen.

Na een half jaar kon hij al stoppen met spuiten. Na een jaar van consistent eten en bewegen verloor hij minstens 34 kilo. Dolf zei altijd: ‘als je iets wil bereiken, moet je er ook voor werken’. Hij heeft geweldige humor en daar kan je niet omheen. Dolf is mentaal ijzersterk, klaagt nooit, heeft 2 vrouwen verloren en liet mij zien dat de wil van de geest het lichaam heel positief kan beïnvloeden. Dat je twee opties hebt in het leven. “Of je geeft op en je legt je erbij neer. Of je haalt alles eruit wat erin zit, maar wel met enige rust en ontspanning.”

Na kilometers lopen neemt Dolf pauze op een bankje en eet een tussendoortje om de boel weer bij te tanken. Hij luistert naar zijn lichaam. Tandje minder of tandje meer. Minder koolhydraten of net iets meer.

Een onderwerp waar wij veel over konden praten is Indonesië. Zijn tweede vrouw kwam daar vandaan en mijn opa ook. Hij heeft mij geïnspireerd om nooit op te geven. Geleerd om het beste uit de kan te halen. En met humor enorm veel positieve energie in het leven te geven en ontvangen.

Dolf bedankt dat ik je verhaal mag delen, zodat je anderen kan inspireren om met humor en positieve mindset enorm ver te kunnen komen.

Humor doet leven!